Clubladder

Klik op het plaatje hieronder om rechtstreeks naar de clubladder te gaan!

Oktober 2022

De TIOL – Clubladder gaat door in de winter – met dubbel, enkel én jeugd!

In maart zijn we begonnen met de zomerronde van de Clubladder. In totaal hebben meer dan 45 personen meegedaan en zijn er meer dan 200 wedstrijden gespeeld.

Dus natuurlijk gaan we ook deze winter door – en we gaan uitbreiden!

Want naast de welbekende Enkelladder voor senioren, gaan we deze winter ook een Dubbelladder voor senioren starten. Daarmee hopen we de leden te bereiken die liever niet enkelen en toch regelmatig een leuk potje willen tennissen tegen bekenden en onbekenden.

En ook de jeugd heeft aangegeven méér te willen tennissen – dus voor hun starten we een aparte jeugd-clubladder (enkelspel).

In de bijlagen vinden jullie per ladder uitleg. Het is voor senioren mogelijk om je voor beide ladders op te geven. Voor jeugdleden die geen eigen smartphone hebben, kan een apart profiel worden aangemaakt zodat een volwassene alles kan regelen. Ook kan het altijd via een computer of I-pad worden geregeld.

Het zou leuk zijn als er nóg meer leden zijn die aan de ladder meedoen. De clubladder is voor alle niveaus!

Einde zomerseizoen

De laatste zomerronde loopt nog tot 9 oktober. Tijdens het gezelligheidstoernooi op 12 november sluiten we dit seizoen “ceremonieel” af, waarbij enkele deelnemers met bijzondere prestaties in het zonnetje worden gezet. Meer informatie hierover volgt nog.

Start winterseizoen

Op 17 oktober begint de winterronde. Deze duurt tot 26 maart 2023 met 9 speelrondes. Voor de start van het winterseizoen blijven de deelnemende spelers op hun bereikte positie staan – deze hoeven zich niet opnieuw aan te melden. Nieuwe deelnemers worden op basis van hun KNLTB-speelsterkte ingedeeld tussen de bestaande spelers en kunnen zich dus ook direct aanmelden en meespelen.

Kosten

In het afgelopen jaar waren er aan het gebruik van de clubladder- app nog geen kosten verbonden voor TIOL. Het inschrijfgeld was daarop afgestemd en bestemd voor de prijsuitreiking. Dit jaar betaalt TIOL wel voor het gebruik van de app – en het deelnamegeld gaat daarom omhoog.

Voor de Winterronde vragen we een bijdrage Euro 5,-  per volwassene. Het maakt hiervoor niet uit of je zowel aan de enkel of de dubbel meedoet, je betaalt maar één keer.  Voor de zomerronde vragen we nogmaals Euro 5,-.  Dit bedrag wordt door Cindy Dirkx via Tikkies geïncasseerd, ergens in de loop van het speelseizoen.

Voor de jeugd is deelname aan de clubladder gratis.

Aanmelden

……kan op elk moment en heel eenvoudig via de link op onze website, of rechtstreeks via https://sportconnexions.com/en/tennis/tvtiol/10598/Club

Je kunt per periode van 2 weken opgeven hoeveel wedstrijden je wil spelen en als het een keer te druk is, je op vakantie bent of competitie moet spelen, kun je aangeven dat je een keer overslaat.

Ook als de ladder al gestart is kun je je nog op elk moment aanmelden – je wordt dan gewoon op een passende plek ingedeeld en speelt de rest van de rondes mee.

Voor vragen – bel of app gerust met Cindy Dirkx:  06-21818329 of stuur een mail naar cgwdirkx@hotmail.com

Bijlage 1: spelregels jeugdladder

Bijlage 2: spelregels seniorenladders

Hartelijke groet,

De LadderCommissie

 

April 2022

In januari zijn we bij TIOL begonnen met de Clubladder voor senioren (enkelspel) en het is een succes!

Ruim 35 spelers hebben hun best gedaan om een trapje hoger op de ladder te komen. Er zijn in totaal meer dan 80 wedstrijden gespeeld waarbij nieuwe contacten zijn gelegd en ook leden die elkaar al kenden voor het eerst een wedstrijd tegen elkaar speelden. Dat heeft tot leuke en verrassende uitslagen geleid, waarbij het fanatisme bij sommigen extreme vormen aanneemt 😃 Erg leuk om ook te zien dat er toeschouwers op de wedstrijden afkomen – zelfs op de koudere avonden!

Dit betekent dat we op 4 april verder gaan met de TIOL enkelladder – zomerseizoen.  

De laatste winterronde loopt nog tot 27 maart. Voor de start van het zomerseizoen blijven de deelnemende spelers op hun bereikte positie staan – deze hoeven zich niet opnieuw aan te melden. Het seizoen loopt door tot en met 9 oktober.

Het zou leuk zijn als er nóg meer senior-leden zijn die aan de ladder meedoen. De clubladder is voor alle niveaus!

Aanmelden kan op elk moment en heel eenvoudig via de link op onze website, of rechtstreeks via https://sportconnexions.com/nl/tennisladder/tvtiol/10598/.  Je kunt per periode van 2 weken opgeven hoeveel wedstrijden je wil spelen en als het een keer te druk is, je op vakantie bent of competitie moet spelen, kun je aangeven dat je een periode overslaat.

Voor vragen – mail of bel gerust met Cindy Dirkx:  cgwdirkx@hotmail.com 06-21818329.

Hartelijke groet,
Namens de LadderCommissie
Cindy Dirkx

Januari 2022

Op 25 januari 2022 beginnen we bij TIOL met de Clubladder. Alle senioren vanaf 23 jaar kunnen meedoen, van beginner tot competitiespeler. Doe je ook mee?

Op basis van je KNLTB-ranking word je ingedeeld op een startplek en door het spelen van wedstrijden stijg of daal je in de lijst. Hierdoor kom je vanzelf bij tegenstanders van gelijk niveau terecht.

Clubladder is een leuke en snelle manier om nieuwe tennismaatjes van jouw niveau op je eigen club te ontmoeten.

We gaan hiervoor gebruik maken van de Connexxions Clubladder – de aanmelding en indeling gebeurt via een app of via de website van Connexxions.

SPELREGELS

 • De eerste speelronde start op 25 januari 2022
 • Een speelronde duurt 2 weken
 • Je kunt zelf aangeven hoeveel wedstrijden je in deze 2-weekse periode wilt spelen
 • Na 2 weken begint een nieuwe speelronde, waarvoor je automatisch wordt ingedeeld
 • Als je te laat bent met aanmelden voor de eerste speelronde, word je de tweede ronde ingedeeld.
 • Deelnemers die later willen instromen kunnen zich tussendoor aanmelden en worden de eerstvolgende speelronde ingedeeld
 • Als je een keer niet kunt/ wilt of geblesseerd bent, dan kun je dit van tevoren aangeven en een ronde overslaan
 • De Clubladder geeft aan tegen wie je gaat spelen – waarbij dames en heren in dezelfde ranglijst staan
 • Jullie regelen zelf de afspraak en reserveren zelf een baan
 • Je speelt de gebruikelijke afhangtijd en telt de games door. De wedstrijd kan eindigen in een gelijkspel. (nb: als je met je tegenstander een voorkeur hebt om langer te spelen of bijv. af te spreken dat je doorspeelt tot één persoon 10 of 12 gewonnen games heeft, dan kun je dit van tevoren afspreken – afhankelijk van de beschikbaarheid van een baan. Voor de stand in de ladder is enkel winst/ verlies/ gelijkspel relevant).
 • Je stijgt in de ladder als je wint van iemand die hoger staat.
 • Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je de laatste 2 rondes hebt overgeslagen. Je wordt van de ladder gehaald als je 2 rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op email. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden
 • Let wel: deze ladder telt NIET mee voor je KNLTB-ranking!

Deze regels kun je nog wat uitgebreider nalezen op https://sportconnexions.com/nl/tennisladder/?clubid=10598.

Het idee is om de ladder het gehele jaar door te laten lopen en aan het einde van het seizoen een avond te organiseren waarin enkele deelnemers in het zonnetje worden gezet op basis van de sportieve hoogte – en dieptepunten ????. Zoals gezegd is het de eerste keer dat het op deze wijze georganiseerd wordt. Als blijkt dat een herstart na de zomer handiger is, dan zullen we je daar tijdig over informeren.

KOSTEN

De deelnamekosten zijn € 3,00 per persoon per seizoen. Het geld is bedoeld voor de prijzenpot zodat we aan het eind van het seizoen een kleinigheidje kunnen geven aan enkele deelnemers met bijzondere prestaties. De betaalwijze hiervan zal te zijner tijd worden georganiseerd en gecommuniceerd door Cindy Dirkx (cgwdirkx@hotmail.com)

AANMELDEN

Aanmelden kan via de volgende link: https://sportconnexions.com/nl/tennisladder/tvtiol/10598/RegisterUser/

Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail van Connexxions (CHECK JE SPAM ALS DEZE NIET BINNENKOMT) met verdere instructies.

Voor het verdere gebruik kun je een app downloaden op je smartphone of Ipad (Clubladder – met dit logo ).

Je kunt ook gebruik maken van hun website, via https://sportconnexions.com/nl/tennisladder/tvtiol/10598/. Deze link komt binnenkort ook op de site van TIOL.

Het is de eerste keer dat TIOL met dit programma gaat werken. Het ziet er gebruiksvriendelijk uit en de app lijkt voor zichzelf te spreken. Mocht je hier niet uitkomen of mochten er tijdens het seizoen vragen of onduidelijkheden optreden, dan verzoeken we je contact op te nemen met TIOL-lid en initiator van de Clubladder: Cindy Dirkx via cgwdirkx@hotmail.com

.