Clubladder

Klik op het plaatje hieronder om rechtstreeks naar de clubladder te gaan!

April 2022

In januari zijn we bij TIOL begonnen met de Clubladder voor senioren (enkelspel) en het is een succes!

Ruim 35 spelers hebben hun best gedaan om een trapje hoger op de ladder te komen. Er zijn in totaal meer dan 80 wedstrijden gespeeld waarbij nieuwe contacten zijn gelegd en ook leden die elkaar al kenden voor het eerst een wedstrijd tegen elkaar speelden. Dat heeft tot leuke en verrassende uitslagen geleid, waarbij het fanatisme bij sommigen extreme vormen aanneemt 😃 Erg leuk om ook te zien dat er toeschouwers op de wedstrijden afkomen – zelfs op de koudere avonden!

Dit betekent dat we op 4 april verder gaan met de TIOL enkelladder – zomerseizoen.  

De laatste winterronde loopt nog tot 27 maart. Voor de start van het zomerseizoen blijven de deelnemende spelers op hun bereikte positie staan – deze hoeven zich niet opnieuw aan te melden. Het seizoen loopt door tot en met 9 oktober.

Het zou leuk zijn als er nóg meer senior-leden zijn die aan de ladder meedoen. De clubladder is voor alle niveaus!

Aanmelden kan op elk moment en heel eenvoudig via de link op onze website, of rechtstreeks via https://sportconnexions.com/nl/tennisladder/tvtiol/10598/.  Je kunt per periode van 2 weken opgeven hoeveel wedstrijden je wil spelen en als het een keer te druk is, je op vakantie bent of competitie moet spelen, kun je aangeven dat je een periode overslaat.

Voor vragen – mail of bel gerust met Cindy Dirkx:  cgwdirkx@hotmail.com 06-21818329.

Hartelijke groet,
Namens de LadderCommissie
Cindy Dirkx

Januari 2022

Op 25 januari 2022 beginnen we bij TIOL met de Clubladder. Alle senioren vanaf 23 jaar kunnen meedoen, van beginner tot competitiespeler. Doe je ook mee?

Op basis van je KNLTB-ranking word je ingedeeld op een startplek en door het spelen van wedstrijden stijg of daal je in de lijst. Hierdoor kom je vanzelf bij tegenstanders van gelijk niveau terecht.

Clubladder is een leuke en snelle manier om nieuwe tennismaatjes van jouw niveau op je eigen club te ontmoeten.

We gaan hiervoor gebruik maken van de Connexxions Clubladder – de aanmelding en indeling gebeurt via een app of via de website van Connexxions.

SPELREGELS

 • De eerste speelronde start op 25 januari 2022
 • Een speelronde duurt 2 weken
 • Je kunt zelf aangeven hoeveel wedstrijden je in deze 2-weekse periode wilt spelen
 • Na 2 weken begint een nieuwe speelronde, waarvoor je automatisch wordt ingedeeld
 • Als je te laat bent met aanmelden voor de eerste speelronde, word je de tweede ronde ingedeeld.
 • Deelnemers die later willen instromen kunnen zich tussendoor aanmelden en worden de eerstvolgende speelronde ingedeeld
 • Als je een keer niet kunt/ wilt of geblesseerd bent, dan kun je dit van tevoren aangeven en een ronde overslaan
 • De Clubladder geeft aan tegen wie je gaat spelen – waarbij dames en heren in dezelfde ranglijst staan
 • Jullie regelen zelf de afspraak en reserveren zelf een baan
 • Je speelt de gebruikelijke afhangtijd en telt de games door. De wedstrijd kan eindigen in een gelijkspel. (nb: als je met je tegenstander een voorkeur hebt om langer te spelen of bijv. af te spreken dat je doorspeelt tot één persoon 10 of 12 gewonnen games heeft, dan kun je dit van tevoren afspreken – afhankelijk van de beschikbaarheid van een baan. Voor de stand in de ladder is enkel winst/ verlies/ gelijkspel relevant).
 • Je stijgt in de ladder als je wint van iemand die hoger staat.
 • Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je de laatste 2 rondes hebt overgeslagen. Je wordt van de ladder gehaald als je 2 rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op email. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden
 • Let wel: deze ladder telt NIET mee voor je KNLTB-ranking!

Deze regels kun je nog wat uitgebreider nalezen op https://sportconnexions.com/nl/tennisladder/?clubid=10598.

Het idee is om de ladder het gehele jaar door te laten lopen en aan het einde van het seizoen een avond te organiseren waarin enkele deelnemers in het zonnetje worden gezet op basis van de sportieve hoogte – en dieptepunten ????. Zoals gezegd is het de eerste keer dat het op deze wijze georganiseerd wordt. Als blijkt dat een herstart na de zomer handiger is, dan zullen we je daar tijdig over informeren.

KOSTEN

De deelnamekosten zijn € 3,00 per persoon per seizoen. Het geld is bedoeld voor de prijzenpot zodat we aan het eind van het seizoen een kleinigheidje kunnen geven aan enkele deelnemers met bijzondere prestaties. De betaalwijze hiervan zal te zijner tijd worden georganiseerd en gecommuniceerd door Cindy Dirkx (cgwdirkx@hotmail.com)

AANMELDEN

Aanmelden kan via de volgende link: https://sportconnexions.com/nl/tennisladder/tvtiol/10598/RegisterUser/

Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail van Connexxions (CHECK JE SPAM ALS DEZE NIET BINNENKOMT) met verdere instructies.

Voor het verdere gebruik kun je een app downloaden op je smartphone of Ipad (Clubladder – met dit logo ).

Je kunt ook gebruik maken van hun website, via https://sportconnexions.com/nl/tennisladder/tvtiol/10598/. Deze link komt binnenkort ook op de site van TIOL.

Het is de eerste keer dat TIOL met dit programma gaat werken. Het ziet er gebruiksvriendelijk uit en de app lijkt voor zichzelf te spreken. Mocht je hier niet uitkomen of mochten er tijdens het seizoen vragen of onduidelijkheden optreden, dan verzoeken we je contact op te nemen met TIOL-lid en initiator van de Clubladder: Cindy Dirkx via cgwdirkx@hotmail.com

.

Recente berichten

Toekomstige evenementen

 1. TIOL Pinkstertoernooi 2022

  vrijdag 3 juni | 15:00 - maandag 6 juni | 17:00
 2. Viva las Vegas

  zaterdag 25 juni | 19:15