Update Corona-maatregelen (25 feb 2022)

Update 25 februari 2022

De KNLTB berichtte ons het volgende:

Vanaf vandaag gaat Nederland weer open. Daar hebben we allemaal naar uit gekeken. Al bijna 2 jaar beheerst het coronavirus en de maatregelen om het virus te bestrijden ons dagelijks leven. Maar nu gaat het de goede kant op. Het aantal coronabesmettingen is nog wel hoog, maar de druk op de zorg neemt af. Daarom heeft het kabinet vorige week besloten dat bijna alle coronamaatregelen vanaf 25 februari vervallen. De competities en toernooien kunnen van start, met de beleving en gezelligheid zoals we die graag zien op onze verenigingen en op tennis- en padellocaties.

Wat betekent dit voor tennis vanaf 25 februari:

 • Vrij spelen en trainen is mogelijk zonder restricties, zowel buiten als binnen.
 • De verplichte 1,5 meter afstand vervalt overal.
 • Cluboverstijgende wedstrijden, zoals competities en open toernooien zijn mogelijk zonder restricties.
 • Publiek is binnen en buiten welkom bij wedstrijden en trainingen. Bij binnensportlocaties is geen CTB meer nodig, de 1.5 meter afstand en mondkapje zijn niet meer verplicht. (NB. Voor evenementen met meer dan 500 toeschouwers binnen zonder vaste zitplaats geldt: testen voor toegang).
 • Horeca op sportlocaties mag open volgens de reguliere openingstijden, zowel binnen als buiten. Een CTB is niet meer nodig; een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1.5 meter afstand is ook niet meer verplicht.
 • Kleedkamers, douches en toiletten kunnen gewoon open; bij het gebruik hiervan is geen CTB meer nodig.

Basisregels

Het advies blijft om de basisregels te volgen om de verspreiding van het virus te beperken. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder beperkende maatregelen er nodig zijn. Blijf de basisregels ook volgen als je al gevaccineerd bent. Mensen kunnen elkaar dan nog steeds besmetten.

 • Was vaak en goed je handen.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen bij de GGD of doe een zelftest. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Lees hier het volledige bericht: https://corona.knltb.nl/nieuws/2022/02/corona-update-nederland-weer-open/

We kijken uit naar de start van het nieuwe tennisseizoen!

 

Namens het bestuur,

Marjolein, Nathan, Michel, Henny en Jeroen

 

Update 16 februari 2022

De KNLTB berichtte ons het volgende:

Al bijna 2 jaar heeft het coronavirus ons in zijn greep. De maatregelen om het virus te bestrijden hebben grote impact gehad op ons leven en ook op de sport. Maar gelukkig gaat het de goede kant op. Alhoewel het aantal besmettingen nog hoog is, neemt de druk op de zorg nu af.

Het kabinet heeft dan ook besloten dat verdere versoepelingen mogelijk zijn. De horeca mag onder voorwaarden vanaf vrijdag 18 februari open tot 01.00 uur, een Coronatoegangsbewijs (CTB) blijft wel nodig. Vanaf 25 februari vervalt ook de verplichting voor een CTB. Dat is goed nieuws, want het betekent dat we vol vertrouwen uitkijken naar de start van het nieuwe tennis- en padelseizoen. De competities en toernooien kunnen van start, met de beleving en gezelligheid zoals we die graag zien op onze verenigingen en op tennis- en padellocaties.

Wat betekent dit voor tennis:

 • Vrij spelen en trainen buiten is toegestaan, er gelden geen restricties.
 • Cluboverstijgende wedstrijden, zoals competities en open toernooien zijn toegestaan.
 • Publiek is buiten toegestaan bij wedstrijden en trainingen.
 • Horeca op sportlocaties mag vanaf 18 februari open tot 01:00 uur (afhankelijk van de vergunning uiteraard), zowel binnen als buiten. Een CTB is nodig voor iedereen vanaf 18 jaar; een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1.5 meter afstand is dan niet meer verplicht als het totaal aantal bezoekers onder de 500 personen blijft.
 • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) tot 25 februari verplicht.
 • Vanaf 25 februari vervalt de CTB-verplichting.

Lees het volledige bericht: https://corona.knltb.nl/nieuws/2022/02/corona-update-met-meer-versoepelingen-bijna-terug-naar-normaal/?_gl=1*sz3k7h*_ga*ODA4MTIyOTgzLjE2MDU3NzQyNDM.*_ga_SRCHBVTS07*MTY0NDk1Njg2NS42LjAuMTY0NDk1Njg2NS4w

Dit gaat de goede kant op!

Namens het bestuur,

Nathan, Marjolein, Michel, Henny en Jeroen

 

Update 26 januari 2022

Corona update: horeca open en wedstrijden spelen weer mogelijk

De KNLTB berichtte ons het volgende:

Het kabinet heeft besloten dat verdere versoepelingen mogelijk zijn vanaf woensdag 26 januari. De horeca en cultuursector mogen open tot 22:00 uur en officiële cluboverstijgende wedstrijden zijn weer toegestaan. Ook publiek is welkom bij wedstrijden en trainingen. Er gelden wel voorwaarden zoals vaste zitplaatsen en een coronatoegangsbewijs (CTB). De maatregelen zullen voor een periode van zes weken gelden, maar over drie weken is er een nieuw weegmoment.

De huidige regels voor tennis op een rijtje:

 • Buiten tennissen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
 • Voor tennissen en padel binnen is een CTB nodig voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje is verplicht bij het verplaatsen in een tennishal of padelcentra voor iedereen vanaf 13 jaar. Bij het sporten mag het mondkapje af.
 • Cluboverstijgende wedstrijden, zoals competities en open toernooien zijn toegestaan.
 • Publiek is binnen en buiten toegestaan bij wedstrijden en trainingen, wel moeten volwassenen 1.5 meter afstand tot elkaar houden en een vaste zitplaats hebben. Bij binnenlocaties is daarnaast een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje verplicht.
 • Horeca op sportlocaties mag open tot 22:00 uur, zowel binnen als buiten. Er gelden vaste zitplekken en een coronatoegangsbewijs bewijs is nodig voor iedereen vanaf 18 jaar. Een mondkapje is nodig bij het verplaatsen in de ruimte voor iedereen vanaf 13 jaar en er moet 1.5 meter afstand tot elkaar worden gehouden.
 • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open; bij het gebruik hiervan is een CTB (vanaf 18 jaar) en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) verplicht.

zie voor meer informatie: https://knltb.nl/nieuws/2022/01/corona-update-horeca-open-en-wedstrijden-spelen-weer-mogelijk/

Fijn nieuws, want nu kan ook de horeca in clubhuizen en tenniscentra weer open. Tennis blijft onveranderd mogelijk.

Het bestuur,

Henny, Nathan, Marjolein, Michel, Jeroen

 

Update 19 december 2021

Onze laatste mail van dit jaar om jullie ook alvast goede feestdagen en vakantie te wensen!

Na weer een bijzonder jaar vol beperkingen ronden we ook dit jaar af met een harde lockdown waardoor we helaas t/m 14 januari niet na 17.00 uur mogen tennissen. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 m afstand (excl leraar). De KNLTB komt nog met een update of dubbelen is toegestaan. Tot die tijd is het advies om niet te dubbelen.

Dit zullen we moeten accepteren en hopen ook natuurlijk dat jullie overdag nog wel blijven genieten van deze fantastische sport! De serre moet helaas ook dicht. We hopen dat iedereen zich goed aan de geldende regels gaat houden en dat we met z’n allen snel weer naar een betere situatie gaan.

Update 14 maart 2021

Gewijzigde maatregelen vanaf 16 maart
 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen en padellen met maximaal 4 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Dubbelen mag dus, bij voorkeur in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, dus geen interne competities.
 • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.

Update 1 maart 2021

VOORJAARSCOMPETITIE VOORLOPIG UITGESTELD NAAR BEGIN MEI

Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaarscompetitie 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei. De animo om competitie te spelen is erg groot, meer dan 30.000 teams hebben zich ingeschreven. Iedereen kijkt uit naar de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. We doen er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een volledige competitie door te laten gaan.

Voor volwassenen is tennis op dit moment met maximaal 2 personen op een baan nog steeds mogelijk, zowel vrij spelen als trainen. Jeugd t/m 17 jaar mag wel in grotere groepen spelen, trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Vanaf 3 maart geldt dit ook voor jongvolwassenen tot en met 26 jaar.

Update 4 februari 2021

LOCKDOWN VERLENGD T/M 2 MAART: TENNIS BUITEN BLIJFT MOGELIJK

Het kabinet heeft afgelopen dinsdag 2 februari tijdens de persconferentie aangekondigd dat de ‘lockdown’ wordt verlengd met 3 weken. Het aantal besmettingen daalt, maar is nog te groot om verdere versoepelingen toe te staan. De maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen. De maatregelen gelden tenminste t/m dinsdag 2 maart. Of de avondklok van kracht blijft na 9 februari wordt nader bekeken.

De verlenging van de lockdown betekent dat sportkantines gesloten blijven, amateursportwedstrijden verboden zijn en volwassenen met maximaal 2 personen buiten mogen sporten. Tennis met maximaal 2 volwassenen per baan blijft mogelijk en de jeugd t/m 17 jaar houdt ruimte om in grotere groepen te spelen en te trainen. Zolang de avondklok (van 21.00 tot 4.30 uur) geldt moeten we ’s avonds thuisblijven. Dit betekent dat tennis en padel mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.

Bron en verdere details: www.knltb.nl

Namens het bestuur.

Update 16 oktober 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Concreet stelt de KNLTB de volgende maatregelen voor m.b.t. de tennis-sport m.i.v. 14 oktober 2020:

 • Er is besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Of de Eredivisie Heren door kan gaan, is nog onduidelijk.
 • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
 • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal.
 • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
 • Publiek is niet toegestaan.
Verder adviseert de KNLTB m.b.t. het dubbelen als volgt:
 
Dubbelen bij tennis en padel kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS.
 
zie voor meer toelichting onderstaande link.
 
Omdat duidelijk is dat ook wij vanuit TIOL ons steentje zullen moeten bijdragen om het oprukkende corona-virus zo snel mogelijk in te dammen, zullen wij de de door de KNLTB aangekondigde maatregelen (zie boven) opvolgen. Dus ook een oproep aan jullie als lid om deze nieuwe maatregelen te eerbiedigen.
 
Het TIOL bestuur.

https://www.knltb.nl/nieuws/2020/10/corona-update-competities-stopgezet-vrij-spelen-en-training-blijft-mogelijk/

Recente berichten

Toekomstige evenementen

 1. TIOL Pinkstertoernooi 2022

  vrijdag 3 juni | 15:00 - maandag 6 juni | 17:00
 2. Viva las Vegas

  zaterdag 25 juni | 19:15