Update Corona-maatregelen (21 december 2021)

Update 19 december 2021

Onze laatste mail van dit jaar om jullie ook alvast goede feestdagen en vakantie te wensen!

Na weer een bijzonder jaar vol beperkingen ronden we ook dit jaar af met een harde lockdown waardoor we helaas t/m 14 januari niet na 17.00 uur mogen tennissen. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 m afstand (excl leraar). De KNLTB komt nog met een update of dubbelen is toegestaan. Tot die tijd is het advies om niet te dubbelen.  

Dit zullen we moeten accepteren en hopen ook natuurlijk dat jullie overdag nog wel blijven genieten van deze fantastische sport! De serre moet helaas ook dicht. We hopen dat iedereen zich goed aan de geldende regels gaat houden en dat we met z’n allen snel weer naar een betere situatie gaan.

Update 14 maart 2021

Gewijzigde maatregelen vanaf 16 maart
 • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen en padellen met maximaal 4 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Dubbelen mag dus, bij voorkeur in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, dus geen interne competities.
 • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.

Update 1 maart 2021

VOORJAARSCOMPETITIE VOORLOPIG UITGESTELD NAAR BEGIN MEI

Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaarscompetitie 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei. De animo om competitie te spelen is erg groot, meer dan 30.000 teams hebben zich ingeschreven. Iedereen kijkt uit naar de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. We doen er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een volledige competitie door te laten gaan.

Voor volwassenen is tennis op dit moment met maximaal 2 personen op een baan nog steeds mogelijk, zowel vrij spelen als trainen. Jeugd t/m 17 jaar mag wel in grotere groepen spelen, trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Vanaf 3 maart geldt dit ook voor jongvolwassenen tot en met 26 jaar.

Update 4 februari 2021

LOCKDOWN VERLENGD T/M 2 MAART: TENNIS BUITEN BLIJFT MOGELIJK

Het kabinet heeft afgelopen dinsdag 2 februari tijdens de persconferentie aangekondigd dat de ‘lockdown’ wordt verlengd met 3 weken. Het aantal besmettingen daalt, maar is nog te groot om verdere versoepelingen toe te staan. De maatregelen blijven daarom nodig om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus te verminderen. De maatregelen gelden tenminste t/m dinsdag 2 maart. Of de avondklok van kracht blijft na 9 februari wordt nader bekeken.

De verlenging van de lockdown betekent dat sportkantines gesloten blijven, amateursportwedstrijden verboden zijn en volwassenen met maximaal 2 personen buiten mogen sporten. Tennis met maximaal 2 volwassenen per baan blijft mogelijk en de jeugd t/m 17 jaar houdt ruimte om in grotere groepen te spelen en te trainen. Zolang de avondklok (van 21.00 tot 4.30 uur) geldt moeten we ’s avonds thuisblijven. Dit betekent dat tennis en padel mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 21.00 uur thuis bent.

Bron en verdere details: www.knltb.nl

Namens het bestuur.

Update 16 oktober 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Concreet stelt de KNLTB de volgende maatregelen voor m.b.t. de tennis-sport m.i.v. 14 oktober 2020:

 • Er is besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Of de Eredivisie Heren door kan gaan, is nog onduidelijk.
 • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
 • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal.
 • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
 • Publiek is niet toegestaan.
Verder adviseert de KNLTB m.b.t. het dubbelen als volgt:
 
Dubbelen bij tennis en padel kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS.
 
zie voor meer toelichting onderstaande link.
 
Omdat duidelijk is dat ook wij vanuit TIOL ons steentje zullen moeten bijdragen om het oprukkende corona-virus zo snel mogelijk in te dammen, zullen wij de de door de KNLTB aangekondigde maatregelen (zie boven) opvolgen. Dus ook een oproep aan jullie als lid om deze nieuwe maatregelen te eerbiedigen.
 
Het TIOL bestuur.

https://www.knltb.nl/nieuws/2020/10/corona-update-competities-stopgezet-vrij-spelen-en-training-blijft-mogelijk/

Meest recente berichten

Toekomstige evenementen

 1. Algemene Ledenvergadering (Jaarvergadering)

  donderdag 17 februari | 20:00 - 22:00
 2. NL Doet 2022

  zaterdag 12 maart | 09:30 - 12:30