Eric Schimmel

Eric Schimmel, erelid van TIOL

Eric is geboren in 1944. Op welke leeftijd is begonnen met tennissen is ons onbekend. Dat zal echter wel op jonge leeftijd zijn geweest, want zijn moeder was een bekende noordelijke tennisster. En wanneer Eric lid werd van TIOL weten we ook niet. Hij behoort echter tot de “oude garde” Dat wil zeggen dat Eric nog achter Balk heeft getennist.

Over Eric Schimmel is in de archieven van TIOL maar verrassend weinig te vinden. Geen enkele vermelding als bestuurslid bijvoorbeeld. De verdiensten van Eric voor TIOL spelen zich vooral af buiten de publiciteit. Al zeker 40 jaar (en misschien nog wel wat langer) zet Eric zich zonder onderbreking in voor zaken als baanonderhoud, clubhuis schilderen, vuilafvoer verzorgen, boompjes snoeien en kappen, helpen bij (jeugd) festiviteiten en dergelijke. Altijd is Eric er bij; nooit werd vergeefs een beroep op hem gedaan.

Ook heeft hij in die jaren nauwelijks een TIOL festiviteit, toernooitje e.d. gemist. En tennissen kan Eric ook. Hij is veruit de beste tennisser van TIOL in de klasse 75+

Slecht één artikeltje vonden we in het archief. Uit TIOL-nieuws van januari 2006
Wie wil samenwerken met Eric schimmel? Na het vertrek van Ep Hof staat Eric alleen voor het baanonderhoud!

Als dank voor dit alles en mede om hem te laten weten dat al zijn inzet niet onopgemerkt is gebleven, werd Eric op 23 februari 2009 benoemd tot erelid van TIOL.

 

Eric (in het midden) tussen andere TIOL toppers

Al sinds mensenheugenis Eric’s gereedschap

Tennissen kan Eric (rechts) ook.

Een klusje te doen bij TIOL? Altijd is Eric van de partij!

Eric als “Picachu”