Rina Roede

Rina Roede, erelid van TIOL

Volgens onze ledenadministratie is Rina op 1 januari 1900 lid geworden van TIOL. Dat lijkt op het eerste gezicht wel erg lang geleden, maar in de archieven van de KNLTB staat vermeld dat ze op 1 januari 1900 ook lis van de KNLTB is geworden. Blijkbaar staat 1 januari 1900 in de tenniswereld synoniem met: “sinds mensenheugenis”. Zeker is dat Rina op 1 januari 1999 al lid was van TIOL.

Wanneer Rina Rina zich naast het tennissen ook op andere terreinen ging inzetten voor TIOL is ook niet helemaal bekend. Dat moet ook al heel lang geleden zijn geweest. Zeker is dat Rina op de jaarvergadering van 2004 de Kiestra beker mocht ontvangen uit handen van Eric Schimmel. En die beker krijg je niet zo maar! Dan moet je je al een aantal jaren verdienstelijk hebben gemaakt.

In een Tiol-Nieuws van 2002 valt bijvoorbeeld te lezen:
De drie musketiers. Op de laatste zaterdag van de clubkampioenschappen verschenen op ons complex drie figuren, gehuld in lange jassen, handschoenen en aan de voeten forse laarzen, gewapende met zaag, snoeitang en stormladder. Achter de drie musketiers bleken Gerda, Greet en Rina schuil te gaan.

Rina is heel lang bestuurslid geweest van TIOL. In een TIOL-nieuws van begin 2005 staat vermeld:
Vanuit de recreatiecommissie kregen wij bericht dat Rina Roede (wie kent haar niet) namens deze commissie zal toetreden tot het bestuur.

Het zal dus wel in februari 2005 zijn geweest. Dat betekent dus dat Rina bij haar benoeming tot erelid (direct na haar aftreden als bestuurslid op 13 februari 2018) al 13 jaar het bestuur had versterkt.

Met het benoemen tot erelid eert TIOL vooral Rina, maar met haar ook een beetje de rest van de familie. We denken hierbij vooral aan Hans, de echtgenoot van Rina. Die werd door Rina meteen meegesleurd in haar enthousiasme voor TIOL. Wat heeft die ook een werk verzet voor TIOL. En niet alleen achter de bar of als vuurtjesstoker. Maar ook als onderhoudsman en niet te vergeten als sponsor. En ook zoon Pim werd enthousiast tennisser en later ook tennistrainer bij TIOL. Dochter Marieke tennist (tenniste?) ook, maar vervulde geen bestuursfunctie. Die liet dat door haar man (Dirk Fennema) doen. En Dirk had weer een zus die getrouwd is met Olaf Bijlholt, die prompt tot penningmeester werd benoemd.

 

Rina had als bestuurlid de recreatiecommissie onder haar hoede. Dus veel foto’s van recreatietoernooien.

In de recratiecommissie waren de mannen wat ondervertegenwoordigd.

 

 

Dit ziet er Braziliaans uit

 

Bij de recreatietoernooien brandde er altijd een gezellig vuurtje. En dan is Hans niet ver weg!

 

En Hans was ook altijd van de partij als er weer eens geklust moest worden.

 

En, niet vergeten, Rina tennist ook natuurlijk.