“Mijn TIOL” account activeren

“Mijn TIOL”-account activeren

Om in te kunnen loggen op “Mijn TIOL” moet u eerst uw account activeren. Ga hiervoor eerst naar Mijn TIOL c.q. ledenmodule .Er verschijnt dan een inlogscherm.

Vul bij het veld “Gebruikersnaam” uw e-mailadres in (het e-mail adres waarop u ook de mail van TIOL krijgt). Laat het veld “Wachtwoord” leeg en klik op de button “Nieuw wachtwoord aanvragen”. Op het betreffende e-mailadres ontvangt u vervolgens een mail met daarin een ëënmalig te gebruiken wachtwoord. Ga daarna weer terug naar het inlogscherm. Vul zo nodig het email-adres weer in bij “Gebruikersnaam” en vul bij “Wachtwoord” het toegestuurde éénmalige wachtwoord in (gaat het snelst via kopiëren/plakken). Klik daarna op ‘Inloggen’.

U komt nu in een nieuw scherm waarin u het toegestuurde éénmalige wachtwoord kunt omzetten in een door u zelf gekozen definitief wachtwoord.

Vul bij “Huidige wachtwoord” het toegestuurde éénmalige wachtwoord weer in. Vul bij de twee velden daaronder uw nieuwe eigen wachtwoord in. Deze moet uit minimaal 6 tekens bestaan, waarvan minimaal 2 cijfers. Klik daarna op de button “Bewaren”. Gedaan? Gefeliciteerd! Uw account is nu geactiveerd en u kunt in het vervolg inloggen met uw eigen wachtwoord.

Let op: U bent met meerdere personen lid en gebruikt hetzelfde e-mailadres?

In dit geval is het beter om in plaats van met uw e-mailadres met uw TIOL-relatienummer in te loggen. Het proces werkt verder hetzelfde als hiervoor aangegeven, alleen gebruikt u het relatienummer in plaats van het e-mailadres. Heeft u eenmaal uw wachtwoord aangemaakt, dan kunt u vanaf dat moment ook weer met uw e-mailadres inloggen. Het wachtwoord bepaalt in dit geval welk persoonlijk account u te zien krijgt.

Weet u niet wat uw relatienummer is? Vraag dat dan even aan de ledenadministratie.